Mléčný kuskus je velice jednoduchý dezert, který se hodí na snídani či na odpolední svačinku. Výhodou je, že je oblíbený u dětí a jeho příprava je dosti rychlá. Další inspirace afrických dezertů můžete objevit ZDE.
Suroviny na mléčný kuskus:
250 g Kuskus
2 PL Smetana
1 kelímek Bílý jogurt
Med či datlový sirup
Hrozinky či zmrzlina
Postup přípravy:
Uvařte si kuskus až do úplného změknutí. Já kuskus vařím tak, že uvedené množství kuskusu vysypu do mísy o ne moc velkém průměru. Do varné konvice dám vařit vodu a poté, co ji vroucí naleju na kuskus. Vždy nechte alespoň centimetr vody nad hladinou kuskusu. Přikryjte talířem či policí a nechte 5 minut působit. Pak si vezměte vidličku a jemně kuskus načechrejte.
Kuskus nechte vychladnout. Není žádoucí, aby se kuskus lepil. Po vychladnutí přidejte směs smetany a jogurtu. Pro dietnější verzi vynechejte smetanu a kupte nízkotučný jogurt. Podle chuti poté směs doslaďte medem či datlovým sirupem. V Togu se dále přidává vanilková zmrzlina a při extra horkém počasí, i kousky ledu. Já ráda přidávám hrozinky či rozdrcené ořechy.
Dobrou chuť 😛 a nezapomeňte okomentovat, jak vám recept chutnal.
Zkoušeli jste už uvařit Ayimolou? Zajímá vás, co v africké kuchyni nesmí chybět? Mrkněte tedy na rubriku Africké recepty a na vše najdete odpovědi. 🙂
Pingback: Ayimolou aneb Fazolová rýže - Máma z Afriky