Kakaové máslo Máma z Afriky

Kakaové máslo

Kakaové máslo je další úžasná africká surovina a my mám radost, že tě o něj můžeme obohatit. Pojďme se na něj trochu blíže podívat.
Kakaové máslo je tuk, který se získává extrahováním z bobů Kakaovníku pravého.
Čím více je máslo žluté, tím je tzv. čistší neboli panenské. U nás najdete jedině to nejčistší 🙂

Využití v potravinářství a kosmetice
Kakaové máslo se používá v potravinářském a kosmetickém průmyslu. My ho prodáváme pro kosmetické účely, ale klidně si ho kup do kuchyně. Tam ti bude sloužit jako základ pro výrobu čokolády, cukrovinek a dortů.

V kosmetice je kakaové máslo velice oblíbené pro své hydratační účinky. Je dokonce ještě lepší než naše milované bambucké máslo.😉Kdo tedy trpí na extrémně suchou a citlivou pokožku, tak pro něj je kakaové máslo to pravé ořechové. Jeho velkou výhodou je i to, že nezanechává mastný film na pokožce.
Pozitivní účinky kakaového másla zaznamenali i lidé trpící na ekzémy či lupénku.
Mimo jiné pomáhá kakaové máslo s hojením jizev a antioxidanty obsažené v něm mají protizánětlivé účinky.

Jak nanášet
Nenech se zmást tím, že se v názvu vyskytuje slovo „máslo“. Panenské nerafinované kakaové máslo je ve své podstatě poměrně tvrdé. Pro lepší nanášení doporučujeme máslo nejdříve trochu zahřát ve vodní lázni a pak ve formě oleje aplikovat na pokožku. Další možností je ho o pokožku třít a ono se samo začne krásně rozpouštět. Oblíbené je také kakaové máslo našlehané s bambuckým máslem
Please follow and like us:

Zanechte odpověď